Banner

Roy van Schendel

Even voorstellen: Fysiotherapeut Roy van Schendel

Roy is werkzaam als algemeen fysiotherapeut en is gespecialiseerd in de behandeling van  pees- en spierklachten en klachten die sportgerelateerd zijn. Roy is afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en heeft zich daarna verdiept in echografie met betrekking tot pezen en spieren (MSU). Hierdoor kan Roy bij complexe casussen een  betere fysiotherapeutische diagnose stellen. In de praktijk behandelt hij             ook door middel van dry needling, EPTE therapie en shockwave therapie, technieken die online natuurlijk niet kunnen worden toegepast. Maar door zijn ervaring met deze technieken kan Roy u wel heel goed helpen met advies bij bepaalde klachten zoals bijvoorbeeld peesontstekingen.

Een andere kwaliteit van Roy is het behandelen en begeleiden bij sportblessures, waarbij met name hardloopblessures zijn grote interesse hebben. Dit komt met name door zijn jarenlange ervaring met sport op hoog niveau, waardoor hij veel in aanraking is gekomen met sportgerelateerde blessures.

 

Roy is 21 jaar in de atletiek actief geweest, in het begin als polsstokhoogspringer en later als 400/800 meter loper. Op dit moment doet hij met veel passie aan crossfit en combineert dat met hardlopen, fietsen en alles wat op zijn pad komt.