Fysiotherapie

Online Fysiotherapie via Fydio

Al onze fysiotherapeuten zijn algemeen fysiotherapeut. Fysiotherapeuten zijn specialisten in het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen, ze hebben verstand van spieren, gewrichten of pezen, maar ook van organen of delen van het lichaam die betrokken zijn bij bewegen zoals hart, longen of het zenuwstelsel. Tenslotte is de fysiotherapeut specialist als het gaat om het aanleren of adviseren over de juiste lichaamshouding.

Binnen de fysiotherapie bieden wij online de volgende specialismen:

 

Bekkenfysiotherapie       

Bekkenfysiotherapie is een verbijzondering van het vak fysiotherapeut. Klachten in lage rug, het bekken en urinewegen, de geslachtsorganen, de maag, darmen en seksuele klachten zijn het behandelterrein van de bekkenfysiotherapeut. Vaak is de drempel om klachten aan de bekkenfysiotherapeut voor te leggen groot. De klachten, zoals urineverlies, zijn vaak zeer goed behandelbaar. Er is vaak meer resultaat te bereiken dan je misschien denkt! Ook op afstand. Met gerichte oefeningen en leefstijladvies, werkt de bekkenfysiotherapeut aan vermindering van klachten!
 

Ouderenfysiotherapie / geriatriefysiotherapeut

De ouder wordende cliënt verdient een therapeut die kennis heeft van het ouder wordende lichaam en de mogelijkheden en beperkingen daarvan. Dat is de ouderenfysiotherapeut, ook wel geriatriefysiotherapeut genoemd. Na ziekenhuisopname, bij verminderde conditie en bij problemen met spieren en gewrichten, maakt de ouderenfysiotherapeut een advies op maat. Hoe kun je het beste omgaan met de klachten? Wat kun je thuis moet oefenen en niet meer naar de fysiotherapeut kunt? De ouderenfysiotherapeut werkt met jou via videoconsult of telefonisch consult aan herstel.


Manuele therapie                   

Onze manueel therapeuten zijn allen Master Manuele Therapie. De manueel therapeut weet als geen ander klachten in wervelkolom en gewrichten te behandelen. De manueel therapeuten van Fydio zijn zeer ervaren en doen er alles aan om een verstoorde balans van wervelkolom en gewrichten in armen en benen te herstellen. Dit kan op afstand met gerichte adviezen en oefenprogramma’s.
 

Oedeemfysiotherapie en Oncologiefysiotherapie

Ook op afstand kan de oedeemfysiotherapeut veel voor je betekenen, met instructies over lymfedrainage. De oncologiefysiotherapeut is er tijdens alle fasen van het ziekteproces voor cliënten met kanker. De beweegklachten die voortkomen uit de ziekte zelf of als gevolg van behandeling, staan centraal. Dit kunnen klachten zijn als: pijn, verminderde spierkracht, minder conditie, misselijkheid, stijfheid in spieren en/of gewrichten, lymfoedeem, vermoeidheid of spanningsklachten. Functioneel oefenen kan in verschillende stadia van kanker en bij verschillende medische behandelingen zeer positieve effecten hebben. Dit kan prima met consult op afstand.
 

Sportgerichte fysiotherapie        

Heb je gesport en plotseling een blessure opgelopen? Onze sportgerichte fysiotherapeuten voorzien je van advies. Met jou brengen ze de blessure in kaart, geven ze advies over de te nemen stappen en gaan ze indien mogelijk met je aan de slag met een beweegprogramma op maat. Zodat je snel weer verder kunt. 

 

 


Naar boven


Ons team

Roy van Schendel
Roy van Schendel Fysiotherapeut
Aniela Wesselman
Aniela Wesselman Fysiotherapeut, Manueel Therapeut
Anita Hoskam
Anita Hoskam Fysiotherapeut, Manueel Therapeut
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Arbeidsfysiotherapeut io
Peter Polak
Peter Polak Fysiotherapeut
Danique Batenburg
Danique Batenburg Fysiotherapeut
Nora ten Have
Nora ten Have Oedeemtherapeut, Oncologiefysiotherapeut i.o.
Dimphy van Oss
Dimphy van Oss Longfysiotherapeut
Bekijk ons hele team