Thuis sporten - tips

Tips voor thuis sporten

Slim in beweging in de #blijfthuis en 1,5 meter maatschappij, hoe doe je dat?

Slim in beweging… hoe doe je dat nu?

Fysiotherapeuten houden van bewegen en weten er alles vanaf. Maar met de huidige anderhalve-meter maatschappij vallen veel sporten af. Sporten draagt bij aan je weerstand en dus extra belangrijk in deze tijd. Daarnaast maakt bewegen je sterker en maakt het je vrolijker. Dus hoe kun je nu toch werken aan je fitheid?


Ga eerst bij jezelf na… Heb je klachten?

Als je klachten als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts hebt, dan is het van belang om thuis te blijven.  Wil je toch bewegen? Allereerst is het belangrijk om goed op je gezondheid te letten. Doseer het bewegen en doe dit met matige of lage intensiteit. Heb je koorts? Dan is het beter om niet te trainen.

 

Je hebt geen klachten en wilt graag bewegen?

Natuurlijk is het heerlijk om te bewegen. Dat kan thuis of met de juiste maatregelen buiten. Welke manier van bewegen bij je past hangt af van je voorkeur, leeftijd en gezondheid, maar denk eens aan het volgende:
 

  • Op het internet zijn talloze filmpjes te vinden van yoga-lessen, pilates of andere workouts. Kijk bijvoorbeeld eens op de facebookpagina van Fresh-Fitness in Amsterdam waar iedere dag live-lessen worden gegeven.
  • Ook op Fit met TeamNL kun je heel wat workouts vinden. Leuk want ze worden gegeven door bekende topsporters uit allerlei sporttakken.
  • Ben je thuis aan het werk? Wissel je werkhouding af. Ga ook een tijdje staand werken en beweeg tijdens het bellen.
  • Train je core stability. In onze Fydiotheek op Youtube, vind je heel wat passende oefeningen.
  • Beweeg je liever buiten? Houd rekening met de normen voor afstand houden. Probeer een rustige plek te vinden voor je training. Hardlopen, fietsen, skeeleren of wandelen zijn voorbeelden van passende beweegactiviteiten die je makkelijk kunt doen.

 

Heb je klachten en wil je wel bewegen?

De fysiotherapeuten van Fydio staan voor je klaar voor passend advies. Ze denken met je mee vanuit jouw voorkeuren en mogelijkheden en helpen je graag op weg met een passend beweegprogramma waarmee je werkt aan herstel en je gehele fitheid.


 


Naar boven

Naar nieuwsarchief