Hoofdpijn

 

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en de aard, oorzaak, ernst, lokalisatie en duur van de hoofdpijn verschilt sterk van persoon tot persoon. Sommige vormen van hoofdpijn zijn gerelateerd aan een verhoogde spierspanning of aandoeningen in nek of bovenlichaam. Afhankelijk van het type hoofdpijn kunnen hoofdpijnklachten met behulp van fysiotherapie afnemen of verdwijnen. Er zijn veel effectieve oefeningen die hoofdpijnklachten kunnen verminderen. Deze oefeningen kunnen onze fysiotherapeuten ook uitstekend online aanbieden.
 

Wat is spanningshoofdpijn?

Bij spanningshoofdpijn ervaar je vaak het gevoel alsof er een strakke band om het hoofd zit en voel je pijn of druk rondom je ogen. Spanningshoofdpijn kan kortdurend optreden, maar ook lange tijd aanhouden. Vaak wordt de spanning in nek en schouders gevoeld, maar dat is niet altijd het geval. Van alle soorten hoofdpijn komt spanningshoofdpijn het vaakst voor. Kenmerkend voor spanningshoofdpijn is dat de pijn niet toeneemt bij inspanning. Spanningshoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal is er sprake van gespannen spieren in de nek of het achterhoofd. Het kan ook voorkomen dat meerdere types hoofdpijn gelijktijdig optreden. Andere vormen van hoofdpijn zijn hormoongerelateerde hoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicijngerelateerde hoofdpijn en migraine.

 

Online Behandeling bij spanningshoofdpijn

Bij Fydio zijn een aantal fysiotherapeuten en manueel therapeuten gespecialiseerd in de behandeling van hoofdpijnklachten, om ook op afstand te kunnen begeleiden. Op basis van jouw verhaal kunnen ze vaststellen om welk type hoofdpijn het gaat. Oefeningen en adviezen voor houding en belasting kunnen helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten. Factoren die van invloed zijn op de klachten zijn bijvoorbeeld: een verkeerde lichaams- of hoofdhouding, instabiliteit van de schouders en nek of een belastende slaaphouding. De fysiotherapeut kan met jou werken aan het verbeteren van de stabiliteit van uw schouders en nek. Wanneer jouw lichaamshouding meespeelt, is de oefentherapeut Cesar de aangewezen persoon voor begeleiding.